Hemen ara

+905301157301

Ankara Tamir Servisi Blog Çamaşır Makinesi Arıza

Çamaşır Makinesi Arıza

Evlerde en çok kullanılan beyaz eşyalar arasında olan çamaşır makineleri hayatımızdaki en önemli yardımcılardan biridir. Bu nedenle çamaşır makinesi arıza nedenleri, çözümleri ve belirttiğimiz durumlar başınıza geldiğinde neler yapmanız gerektiğinden bu içeriğimizde söz edeceğiz.

Çamaşır Makinesi Su Boşaltmıyor

Eğer çamaşır makinesinde bir miktar su kalıyorsa çamaşır makinesi su boşaltmıyor arızası meydana gelmiştir. Makinenin tahliye bölümlerinde tıkanıklık, katlanma gibi bir durum söz konusu olabilir.

İlk olarak atık su tahliye borusunun kontrol edilmesi gerekir. Bir tıkanıklık varsa hortumun temizlenmesi şarttır. Bu şekilde makineyi kullanmaya devam etmek mümkün değildir.

Eğer bir tıkanıklık yoksa borunun pozisyonuna bakılmalıdır. Boru makineden daha alçakta olmamalıdır. Aynı seviyede bulunması gerekir. Yüksekliği doğru şekilde ayarlandığında makine suyu rahatlıkla tahliye edecektir.

Başka bir ihtimal pompa filtresinde tıkanıklıktır. Genelde sağ altta bulunan kapak pompa kapağıdır. Burayı açarak burada bulunan filtrenin temizlenmesi gerekir. Eğer içerisinde fermuar, düğme, para gibi cisimler sıkışmışsa soruna bunlar yol açmış olabilir. Filtrenin temizliği tamamlanınca problem geçer.

Pompa temizliği, tahliye borusu temizliği gibi durumlarda eğer herhangi bir tecrübeniz ve bu konuda bir eğitiminiz yoksa bir çamaşır makinesi servisinden yardım almalısınız.

Çamaşır Makinesi Su Almıyor Arızası

Eğer çamaşır makinenize su gelmiyorsa bunun en basit nedeni su kesintisi veya makinenin musluğunun kapalı olmasıdır. Eğer bunları kontrol ettiğinizde her şey normalse çamaşır makinesi arızası olduğu düşünülmelidir.

Su alma hortumunda tıkanıklık veya bu bölümün katlanmış olması probleme yok açabilir. Bu sorun genellikle yeni bir eve taşındığınızda veya makinenin yerini değiştirdiğinizde ortaya çıkacaktır.

Çamaşır makinesinin kapağının düzgünce kapatılmaması da makinenin suyu doldurmaya başlamasını engelleyebilir. Çamaşır makineleri kapağın kapalı olduğunu hissettikten sonra çalıştırılan programı uygulamaya başlar. Kapağa hafifçe bastırıp makinenin çalışmaya başlamasını beklemelisiniz. Genellikle kapağın kapandığı ‘çıt’ sesi çıkartır. Ardından makine birkaç saniye bekleyip çalışmaya başlar. Eğer kapağın kapanmasını engelleyen durum makinenin aşırı dolu olması ise giysilerden 1 – 2 tanesini çıkarmalısınız. Kazana çok fazla yük binmesi önerilen bir şey değildir.

Makinenin su almaması durumunda hortum filtresinde tıkanıklık, yaz aylarında makinenin çok sık çalıştırılmasına bağlı su basıncının azalması, su ventilinde arıza veya elektronik bir arıza gibi problemler görülebilir.

Makinenizin ömrünü uzatmak, problemden hızlı bir şekilde kurtulmak ve makinedeki arızayı gidermeye çalışırken zarar vermemek adına mutlaka bir servis çağırmalısınız.

Çamaşır Makinesi Deterjan Almıyor

Çamaşır makinesi arızası denilince karşılaşılan problemlerden biri de çamaşır makinesi deterjan almıyor sorunudur.

Su basıncının azalmış olması bu durumun en sık nedenlerindendir. Basıncı yükseltmek için çeşme açılmalıdır. Problem bu şekilde çözülmediyse deterjan çekmecesindeki klepenin kapılı konumda olup olmadığına bakılmalıdır. Klepenin düzeltilmesi ile sorun giderilebilir.

Bu durum bazen de su girişi vanası olan ventilde arıza olduğunda başınıza gelebilir. Su girişi vanasında arıza varsa parça değişimi gerekmektedir.

Çamaşır Makinesi Çok Fazla Titriyor, Çok Gürültülü Yapıyor

Çamaşır makinesi çok fazla titriyorsa, öne doğru hareket ediyorsa, üzerindekilerin devrilmesine yol açıyorsa ve çok gürültülü çalışmaya başladıysa birkaç farklı çamaşır makinesi arızası bu problemlere yol açıyor olabilir.

İlk olarak makinenin dengesiz durup durmadığına bakılmalıdır. Ayaklarının altı eşit mi duruyor, makinenin altına bir cisim mi kaçmış gibi durumlar kontrol edilmeli ve düz bir pozisyon alması sağlanmalıdır.

Bu şekilde problem çözülmediğinde motor ve kazan kasnağını birleştirmeye yarayan kayışın esnediği ve yeterince sıkı tutmadığı tespit edilebilir. Bu makinenin sesinin yükselmesine de neden olur. Kayış değiştirilerek problem giderilir.

Bazen de problem amortisörlerden kaynaklanabilir. Çamaşır makinelerinde 2 adet amortisör vardır. Bu yapıların amacı makinenin sarsıntısını azaltarak fazla titremesini önlemektir. Eğer biri veya her ikisi arızalanmışsa bu problem ortaya çıkar.

Makinedeki bir başka arıza da kazandaki bilyelerde olabilir. Bu durumda bilyelerin değiştirilmesi gerekir. Bilyeler genellikle kazanın aşırı doldurulması ve makinenin çok sık çalıştırılması gibi aşırı yüklenmeye bağlı olarak zarar görürler.

Makinenizde aşırı titreme ve gürültü problemlerini ciddiye almalı ve bir teknik servis çağırmalısınız. Aksi halde problem giderek daha ciddi bir hal alabilir ve başka arızalara yol açabilir.

Bizi Arayın!

Ankara Tamir Servisi firmamıza ulaşarak tüm çamaşır makinesi arıza problemlerinizden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Firmamıza ulaşabileceğiniz telefon numaralarımız 0 (312) 514 4 777​ – 0 (530) 115 73 01 ; mail adresimiz info@ankaratamirservisi.com şeklindedir.

Değerlendir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mesaj Gönder
1
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba, Çamaşır Makinesi Arıza hakkında size nasıl yardımcı olabilirim?
Hemen Ara